Verkeersellende op A12 en E40: ongevallen veroorzaken lange files

Themabeeld file © BELGA

Door een ongeval met meerdere vrachtwagens op de A12 in Wilrijk is de weg richting Brussel een tijdlang volledig versperd geweest. Rond 8.40 uur kon de Antwerpse brandweer de weg weer vrijgeven. Door een ongeval op de binnenring in Jette stond er ook ook een lange file.

mg

Aan verkeerslichten op de A12 is ter hoogte van Wilrijk is een kop-staartaanrijding gebeurd waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. Bij het ongeval zijn verschillende auto’s en ook een vrachtwagen betrokken. De weg werd om 8 uur 40 opnieuw vrijgegeven, maar de hinder was nog niet van de baan.

Om 8 uur stond er een file van 5 kilometer. Aan bestuurders die naar Brussel moeten, wordt aangeraden om via de E19 om te rijden. Een parallelle weg naast de A12, de N177, is wel nog open voor het verkeer. Maar omdat auto's daar ter hoogte van het ongeval niet linksaf kunnen, stropt het verkeer daar ook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ongeval binnenring

In Jette is de weg ondertussen vrijgemaakt, maar om 7 u is het 40 minuten extra vanaf Affligem, en 40 min extra vanaf Dilbeek. Er was een ongeval gebeurd op de binnenring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.