Christian Prudhomme stelde het parcours van de Tour 2019 voor.
Volledig scherm
Christian Prudhomme stelde het parcours van de Tour 2019 voor. © TDF/AFP

Startschot op Brusselse Grote Markt, moordende beklimmingen en weinig werk tegen de klok: dit brengt de Tour in 2019

Tour de FranceIn het Palais des Congrès in Parijs is het rittenschema voor de Ronde van Frankrijk 2019 onthuld. Dat Brussel volgend jaar het Grand Départ mag organiseren, is al langer bekend. Voorts springen ook enkele moordende beklimmingen (er zijn vijf aankomsten bergop, waarvan er drie de grens van de 2.000 meter overschrijden), de relatief weinige kilometers tegen de klok en een atypische rustdag op dinsdag 16 juli in het oog. 2019 wordt ook speciaal door de honderdste verjaardag van de gele trui en de vijftigste verjaardag van de eerste van vijf Tourzeges van Eddy Merckx (1969).

18 reacties

  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    In principe kunnen ze het parcours maken zoals ze willen. Het zijn uiteindelijk de renners die bepalen hoe de koers gereden wordt. En gaan die allemaal in groep tegen wandeltempo over die bergen. Dan kan de organisatie doen wat ze willen, de renners beslissen
  • roger van roy

    5 jaar geleden
    Na al die negatieve rommel hieronder , zal ik een poging doen om positief te compenseren. Dit is een prachtig parcours , Wie de Elzas , de Cantal en de Auvergne kent , of er ten miste geweest is, weet dat hier sluimerende valstrikken liggen voor de klassementsrenners. En het vertrek , in en om Brussel , is een 2dagen spektakel voor de 2 gemeenschappen en 3 gewesten van ons mooi land.
  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Ik begrijp echt niet hoe een ronde van Frankrijk word opgesteld ? Was dit het beeld dat Desgrange voor ogen had bij een ronde van Frankrijk want dan had de geschiedenis en de laureaten er heel anders uitgezien er zou bvb nooit een man als Anquitil of Janssens gewonnen hebben ! Op deze manier zou er geen diversiteit van ritschema's in de ronde zitten. Er zouden ook enkel maar klimmers winnen en het palmares zou meer uitzien als 7 touren voor Bahamontes en Fuentes ipv. Hinault of Anquitil !
  • Sally Van den bergh

    5 jaar geleden
    Wat een slecht parcours... de winnaar van de tour moet alles goed kunnen... dus niet enkel klimmen zoals bardet of froome/ Thomas... geef ze net meer kasseiritten en tijdritten... dan komt de algehele beste renner naar voor...
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Altijd dat bleiten over de kostprijs.Reken dan eens uit hoeveel er terug gaat naar de economie.Ik heb ooit op vakantie een start meegemaakt in een klein dorp.Het was er twee dagen een feest dat die mensen nog nooit meegemaakt hadden.Tegen de start was de hele horeca en voedingshandel leeg gekocht.