© Photo News

DISCUSSIE. Liefkenshoektunnel ’s nachts tolvrij maken om havenverkeer te spreiden?

De Liefkenshoektunnel zit aan zijn verzadigingspunt, maar buiten de piekuren kan de tunnel nog een oplossing bieden voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen: “Maak ’s nachts de tunnel gratis”, zegt ceo van de haven Jacques Vandermeiren. Kan dit een oplossing zijn?

ph

Vandermeiren hoopt met zijn voorstel een doorbraak te maken naar meer nachtwerk in de haven.“Vrachtwagens zullen meer ’s nachts de tunnel gebruiken als het toltarief dan wordt aangepast of helemaal opgeheven.” De Antwerpse haven is net deze week bezig om oplossingen te onderzoeken met oog op een vlottere mobiliteit.

Minister Ben Weyts van Mobiliteit (N-VA) plaatst kanttekeningen: “Dit heeft alleen zin als de hele logistieke keten volgt. Ook de bedrijven die de vrachtwagens laden en lossen moeten zich dan op het nachtwerk organiseren. Dat heeft gevolgen voor tewerkstelling, en ook de vakbonden moeten dat ondersteunen.”

Wat vindt u? Zal de haven sowieso verder moeten evolueren naar een 24-uurssysteem, waarin zoveel mogelijk bedrijven ook ’s nachts laden en lossen? Verhoogt dit niet onnodig de werkdruk en de gevraagde flexibiliteit van chauffeurs en arbeiders? Ziet u andere oplossingen?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt vrijdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER