.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Wat kost een begrafenis eigenlijk? Test-Aankoop maakt de rekening

Sterven is wéér duurder geworden. Nabestaanden tellen gemiddeld zo’n 5.300 euro neer om hun nabestaande een passend afscheid te geven. Tien jaar geleden was dat nog 4.000 euro. De reden? De ontkerkelijking van onze uitvaarten en de vraag naar unieke plechtigheden.

44 reacties

  • stefaan piessens

    5 jaar geleden
    Iedere euro die je uitgeeft aan begrafenis is er één teveel. Geniet van die centen tijdens je leven. Voor mij zo goedkoop mogelijk, cremeren en uitstrooien.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Uitbuiters die misbruik maken van het verdriet van andere door schandalige prijzen te vragen. Ze zijn alleen op uw geld uit, en hun compassie is enkel gespeeld. En hun verhalen op hun websites. Ik moet ermee lachen.
  • Henri Levich Codenie

    5 jaar geleden
    Grootste probleem is dat geen enkele bank begrafenisgeld aan de belanghebbende wil lenen.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    een begrafenis zou even duur moeten zijn zijn al een geboorte ..
  • De Metsler Marc

    5 jaar geleden
    Schandalig die prijzen , zijn het niet de politiekers die hun zakken vullen aan een dode dan zijn het de gemeenten en tevens ook de begrafenis ondernemer , ze moesten hun schamen. Het zal bij mij niet te kostelijk zijn , geen kerk ,geen begrafenismaaltijd enz.. rap de put in en ne zerk of steen komt er ook niet want het zal allemaal vast staan ,ik wil op mijn graf bloemen en niks anders.
  1. Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
    PREMIUM
    Politiek
    65

    Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financie­ren”

    Na het succes van de federale staatsbon - 22 miljard opgehaald - in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een Vlaamse staatsbon. Het zal pas voor de volgende regeerperiode echt concreet worden, maar HLN ontdekte dat er al in alle discretie gesprekken over lopen. “Het effect zal beperkt zijn tot pakweg 500 miljoen euro per jaar of 2,5 miljard euro per regeerperiode”, geeft Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) toe. En het goede nieuws voor u is dat het rendement wellicht hoger zal liggen dan de 3,30% van de federale staatsbon.
  2. Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonderlijk is dat? “Copycatgedrag neemt toe”
    PREMIUM

    Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonder­lijk is dat? “Copycatge­drag neemt toe”

    Zowel Dimitri (36) uit Burcht als Sam (33) uit Gent werden deze week door hun vriendin vermoord. We lezen vaak over femicide; partnermoorden door een vrouw komen immers minder vaak voor. Maar hoe uitzonderlijk is het juist? We vroegen het aan strafpleiter Jef Vermassen, die zelf al enkele vrouwelijke partnermoordenaars verdedigde. “Het zieligste voorbeeld was een vrouwtje van 80 jaar. Als haar man seks wou, moest zij meedoen of anders ‘zou ze doodgaan’.”