Doorbraak in Oostende? SP.A ontkent voor oppositie te kiezen

© BELGA

Is er twaalf dagen na de gemeenteraadsverkiezingen eindelijk een doorbraak in de coalitiebesprekingen in Oostende? Het Laatste Nieuws verwijst naar een uitgelekte mail waaruit zou blijken dat SP.A ervoor kiest de komende zes jaar in de oppositie te zetelen. Een woordvoerder van voorzitter John Crombez ontkent dat formeel aan de redactie van Het Nieuwsblad.

ehu

In een reactie aan onze redactie betwist SP.A de echtheid van de aangehaalde mail niet, maar meent de partij dat er daarin sprake is van twee scenario’s, waarvan er slechts één werd belicht. Er is inderdaad de optie om de komende zes jaar op de oppositiebanken te zetelen, maar anderzijds is ook een plaats in het bestuur nog mogelijk. De woordvoerder benadrukt dat er op dit moment nog geen beslissing is gevallen.

De coalitiegesprekken in Oostende zitten nog altijd muurvast: de Stadslijst van burgemeester Johan Vande Lanotte leed twee weken geleden een nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar blijft de grootste fractie in de gemeenteraad. De Open VLD-lijst won dan weer fors en lijsttrekker Bart Tommelein noteerde het hoogste aantal voorkeurstemmen in de badstad, maar zijn partij werd dus net niet de grootste.