Fabien Camus blijft toch in de cel

Fabien Camus© pn

Het parket is in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer in Tongeren om Fabien Camus vrij te laten onder voorwaarden, mits betaling van een borgsom. Daardoor blijft de voetballer voorlopig in de cel.

pvm

De raadkamer in Tongeren besliste vrijdag om Camus mits betaling van een borgsom onder voorwaarden in vrijheid te stellen, maar door het hoger beroep moet hij nog tot twee weken langer in de gevangenis blijven. Binnen die termijn beslist de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) over zijn aanhouding.

Camus, aangehouden in het kader van de Operatie Schone Handen, wordt verdacht van lid te zijn van een criminele organisatie en het witwassen van geld. Van matchfixing wordt hij niet verdacht. Na zijn aanhouding werd Camus onmiddellijk opgesloten in de gevangenis van Lantin.

Zijn aanhouding volgt uit het onderzoek naar mogelijke wanpraktijken door de omstreden makelaar Mogi Bayat. Camus, die vorig seizoen nog bij KV Mechelen speelde, was een van de spelers onder zijn hoede, maar sinds vorig jaar hielp hij Bayat ook professioneel bij transferdeals. Het gerecht beschouwt Camus als een stroman van Bayat.

Volgens onze informatie zou Bayat de hulp en contacten van Camus hebben gebruikt om afgelopen zomer de transfer van ex-Club Brugge-speler Anthony Limbombe naar FC Nantes te regelen. ­Limbombe was aanvankelijk op weg naar ­Premier League-club Huddersfield Town, maar bijkomende eisen deden de deal afketsen. Limbombe schakelde daarna Mogi Bayat in, die de flankspeler bij FC Nantes onderbracht.