Tsjakvetadze bezorgt AA Gent eerste thuiszege sinds eind augustus

AA Gent heeft ook zijn tweede match onder zijn nieuwe trainer Jess Thorup gewonnen. De Buffalo’s haalden het vrijdagavond op de openingsmatch van Speeldag 12 in de Jupiler Pro League met 2-1 van Charleroi. De thuisploeg voetbalde héél wat kansen bij elkaar, Giorgi Tsjakvetadze was de enige die twee keer kon scoren. Door deze zege wipt AA Gent voorlopig één puntje over Standard naar de vijfde plaats. De Rouches ontvangen zondag leider Racing Genk. Voor AA Gent is het de eerste thuiszege sinds 26 augustus (tegen Lokeren: 2-1). Nadien werd in de eigen Ghelamco verloren van STVV, Club Brugge en Racing Genk.

md

AA Gent

Charleroi

Juist 36 minuten, zo lang moesten de toeschouwers wachten op een goal, nadat het eerdere doelpunt van Giorgi Tsjakvetadze terecht was afgekeurd voor buitenspel. Dat kwam er nadat Stallone Limbombe met zijn vrije trap over het muurtje Nicolas Penneteau op de grond kreeg. De Charleroi-doelman kon de bal niet klemmen en zo was het Tsjakvetadze die met zijn kopbal op de rebound de thuisploeg op voorsprong bracht. Nog voor het einde van de eerste helft had Charleroi een antwoord klaar: een afgeweken bal van Victor Osimhen (42.) die de Gentse netten aan het trillen bracht.

De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Tsjakvetadze zijn tweede van de avond scoorde en zo Gent opnieuw op voorsprong bracht. Een tiental minuten later trapte Roman Jaremtsjoek de 3-1 onbegrijpelijk naast een quasi leeg doel. Gent probeerde de score nog op te drijven via Franko Andrijasevic, Tsjakvetadze en Jaremtsjoek en voor Charleroi ging Osimhen tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Het slotoffensief van Charleroi leverde niks meer op. Bij AA Gent maakte Renato Neto onder luid applaus nog zijn comeback na een knieblessure die hem meer dan een jaar parten speelde.

De Gentenaars wippen met 20 punten zo over Standard (19 punten), dat op zondag leider Genk (29 punten) ontvangt, naar de 5e plek in het klassement. Charleroi is 8e en heeft 14 punten.