Roel Deseyn (CD&V)
Volledig scherm
Roel Deseyn (CD&V) © belga

CD&V wil sociale voordelen voor sportclubs inperken: “Spelers betalen nu minder sociale bijdragen dan een verpleegster”

CD&V heeft een wetsvoorstel klaar dat de fiscale en sociale voordelen aan sportclubs wil afbouwen. "Spelers en clubs betalen een pak minder sociale bijdragen dan bijvoorbeeld een verpleegster, architect of postbode. Dat kan niet de bedoeling zijn", zeggen de CD&V-Kamerleden Roel Deseyn en Stefaan Vercamer. Ze willen ook een hoger minimumloon voor buitenlandse sporters.

114 reacties

  • Geert Vlasschaert

    5 jaar geleden
    Nina Derwael is wereldkampioen turnen en heeft daarmee welgeteld 2622 € verdient. Zouden die arme voetballertjes niet door de vloer zakken van schaamte bij het lezen van deze cijfers? Dit toont nogmaals aan dat voetbal overgecommercialiseerd is. En dit terwijl kleinere clubs in andere diciplines moeten knokken om sportaccommodatie en sponsors of subsidies te vinden. En kom alstublieft niet af met het argument dat voetbal een nationale sport is, dit kon evengoed een andere sport zijn.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Sociale voordelen voor miljonairs, wij moeten zelf zieke bijdragen en belasting betalen op een armzalig pensioentje!!!
  • james vroman

    5 jaar geleden
    ...iedereen gelijk voor de wet en zelfde tarief voor de belastingen ..als ze daar niet kunnen mee leven moeten ze maar naar panama verhuizen of in loondienst gaan werken... teveel profiteurs van het systeem hier..
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Gans die redenering van de voetbal geldt eigenlijk voor alles wat hier in België gebeurd: de loonkosten zijn te hoog in vergelijking met het buitenland, zodat de beste spelers (ik bedoel dus ook beste mensen en beste ondernemingen in andere bedrijfstakken) voor het buitenland kiezen. Bijgevolg dienen geen uitzonderingen gemaakt voor voetbal in het bijzonder. De diepere oorzaak is uiteraard de al te genereuze sociale zekerheid in dit land, die veel te veel kost in vergelijking met het buitenland.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Diegene die het meest verdient betaalt percentsgewijze het minst en wordt overladen met allerlei voordelen. Een regelrechte schande. Hoelang duurt die onrechtvaardigheid al en wie heeft ze in het leven geroepen. Ze bestaan waarschijnlijk al van in de tijd van de oude krokodillen.