© Photo News

UEFA wil dat KV Mechelen en Waasland-Beveren degraderen “als matchfixing wordt bewezen”

KV Mechelen en Waasland-Beveren moeten wel degelijk vrezen voor degradatie. Dat zegt Karl Dhont, de Vlaming die de anti-corruptiecel van de UEFA leidt. “Ik heb deze week een bezorgd telefoontje uit Zwitserland gekregen”, zei Dhont in Terzake.

bla

© Marc Herremans - Mediahuis

“Ze kijken bij de UEFA met argusogen naar ons land en vragen zich af vanwaar de lobby komt om die tweedeklasser (bedoeld wordt KV Mechelen, red.) te ­beschermen. De UEFA verwacht dat België het reglement volgt. En het reglement is heel duidelijk. Als bewezen wordt dat er sprake is van matchfixing, moeten zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren degraderen.”

Drie bestuursleden van KV Mechelen en de voorzitter en financieel directeur van Waasland Beveren zijn in verdenking in de zaak ‘Propere Handen’. Bij de Belgische bond wil niemand officieel reageren, maar klinkt het dat “men zich niet onder druk laat zetten”. De bond heeft tot eind dit seizoen tijd om een “vordering voor vervalsing van de competitie” in te stellen, maar wil eerst toegang tot het strafrechterlijke dossier. De KBVB heeft zich burgerlijke partij gesteld, maar het zou nog enige tijd duren voor de bond inzage in de documenten kan krijgen.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL