© Looxs

Dankzij deze tips hebben je kinderen het nooit nog koud

Schoolreis of dagje buitenspelen op de planning? Met deze kledingtips wapen je je kinderen tegen de koude!

cityfashion

Zorg voor een basislaag

Het eenvoudigste trucje om warm te blijven? Zorg voor een basislaag! Een T-shirt met lange mouwen of onderhemdje onder hun “normale kleding” houdt koude en wind buiten doordat het zo dicht tegen hun lichaam zit. Een legging of kousenbroek onder een broek doet eveneens wonderen voor koude beentjes.

Draag de juiste stof

Kleding vervaardigd uit fleece, polyester, wol of nylon is altijd een goede keuze. Items uit 100% katoen zijn een no-go, die ademen niet genoeg waardoor (koud!) zweet wordt vastgehouden.

Kies de juiste items

Hoe dikker de jas, hoe beter? Nee! Je kiest best voor een water-en windafstotend exemplaar. Truien die niet te los rond hun lichaam zitten, houden koude ook een stuk beter buiten dan oversized exemplaren. Een dikke jeans of legging met fleece binnenkant en lederen schoenen maken hun hersftoutfit helemaal af.

Zo zijn je kids in 1-2-3 aangekleed

© Tumble 'n Dry

Je kinderen snel in de outfit krijgen die jij in gedachten had? Zo krijg je het voor elkaar!

Verdeel de kleerkast per seizoen

Hoe minder onbruikbare kleding er in hun kast hangt, hoe sneller je een outfit bij elkaar hebt. Verdeel de kleren eerst per seizoen en verdeel ze vervolgens zoveel mogelijk per categorie (broeken bij de broeken bv.) in plaats van per kleur. Zo bespaar je niet alleen tijd, ook de typische ‘ik wil mijn zomerjurkje dragen’-driftbui is hiermee verleden tijd.

Kies (en onderhandel) de avond voordien

Kostbare tijd besparen tijdens drukke schooldagen? Kies de avond voordien hun outfit - ondergoed en sokken inclusief - en hang hem al klaar. 's morgens tegenstrubbelingen vermijden? Laat je oogappel zelf één item uitkiezen. Zodra ze naar de lagere school gaan, kun je hen de volledige outfit zelf laten uitkiezen en verder onderhandelen indien nodig. Zet de schoenen die bij hun outfit horen altijd klaar langs de deur.

Kies voor simpele basics

Net zoals bij ons zijn basics onmisbaar in hun garderobe. Ze lossen niet alleen moeiteloos het ‘ik weet niet wat ik moet aantrekken’-probleem op, ze passen ook nog eens bij alle andere items. Snel de deur uit? Kies dan voor basics die makkelijk aan te trekken zijn. Moeilijke ritsen en knopen zijn nefast, sweaters, jeans in stretchstof, leggings en schoenen met klittenband zijn ideaal.

De leukste matchy outfits voor jouw jongen en meisje

© Lily-Balou

Je kindjes hoeven niet hetzelfde geslacht te hebben om er gezellig bijpassend uit te zien. Oké, de twee-voor-de-prijs-van- één-acties zal je aan je voorbij moeten laten gaan, maar laat dat de pret vooral niet bederven! Hieronder de leukste matchy outfits waarmee je iedereen laat weten dat ze broertje-zusje zijn.

Truitje in hetzelfde thema

Stop je kids in kleren die rond hetzelfde thema draaien: circus bijvoorbeeld! Wat dacht je van een roze truitje met goochelhoed voor haar en een grijze trui met olifant voor hem? Je kleine acrobaatjes zullen er vast op aangesproken worden!

All Stars voor hem en haar

Schoenen waarin ze heel de dag kunnen ravotten zijn een must, enter: hoge All Stars. Jouw zoontje ziet vast het liefst zwart, terwijl je frivole dochter resoluut naar wit grijpt!

Knuffeljasjes in blauw en roze

Nu het wat kouder wordt, stop je hen maar beter zo goed mogelijk in met een streelzacht blauw berenjasje voor hem en een poederroze berenjas voor haar.

Outfits met dezelfde print

Hoe je het duidelijkst laat zien dat je kindjes bij elkaar horen? Door een outfit te kiezen met dezelfde print! Geef je pasgeboren zoontje bijvoorbeeld een body met vliegtuigjes en geef grote zus een vliegtuigjurkje. Of ga voor een stoer hemd met giraffen, schapen of hondjes en kies voor je dochter een bijpassende jurk.

Bijpassende regenjasjes

Bij herfst hoort regenweer en je hoeft je kindjes daarom niet in een sombere outfit te hullen. Kies voor kleurrijke regenjasjes in hetzelfde model. Wedden dat het zo weer opklaart?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer