© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne voorzichtig positief: "We maken kans op punten"

Met een zestiende en vijftiende tijd tijdens de oefensessies op vrijdag was het in Mexico een beter begin van het raceweekend dan de voorbije races voor Stoffel Vandoorne.

F1journaal.be

"Het was een redelijke vrijdag," begint Vandoorne zijn terugblik op de vrijdagsessies. "Ik denk dat iedereen vandaag erg veel aandacht besteedde aan de banden. Het was voor ons vandaag belangrijk om op de baan te zijn en de long runs te oefenen. We hebben onderling over beide wagens de verschillende bandensoorten verdeeld om de bandendegradatie na te gaan. Ik denk dat iedereen vandaag er wat problemen mee ondervond."

"Het circuit is erg glad in het begin en het evolueert serieus dus we zullen zien hoe het verloopt. Voor ons zou het goed zijn indien het op zondag ook zo is, dat maakt de race opwindender."

Voorlopig blijft het echter moeilijk om in te schatten hoe de verhoudingen tussen de teams liggen en waar McLaren en Stoffel Vandoorne zich in de pikorde bevinden.

"Het is moeilijk om te zeggen waar we ons bevinden aangezien iedereen zich erg dicht bij elkaar bevindt," aldus Vandoorne. "De Red Bulls bevinden zich duidelijk voor de rest maar daarachter is alles erg close. Indien we zelf nog wat performance vinden kan het er goed uitzien voor ons. Het belangrijkste zal het bandenmanagement zijn. Dat zal onze grootste kans op punten zijn."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer