© Photo News

Fabien Camus: “Ja, ik gaf Bayat een horloge van 6.800 euro”

Een borgsom van 20.000 euro. Dat moet Fabien Camus van de Tongerse rechter betalen om de gevangenis te mogen verlaten. Volgens zijn advocaat Didier De Quévy zal Camus daarmee instemmen, op voorwaarde dat het federaal parket geen beroep aantekent tegen de vrijlating. Gisteravond leek het federaal parket dat niet van plan.

phu

Camus, volgens zijn advocaat bijzonder aangeslagen, heeft klaarheid geschept over zijn rol als “spelersmakelaar” in de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes. Hij geeft toe dat hij als tussenpersoon voor de aangehouden makelaar Mogi Bayat fungeerde en dat hem een commissie van enkele honderdduizenden euro’s was beloofd. Geld dat hij naar eigen zeggen nooit kreeg.

Meer nog, Camus geeft toe dat hij Bayat als dank voor bewezen diensten zelf wel een cadeau gaf: een horloge van 6.800 euro. Net Bayat kwam de afgelopen weken in opspraak wegens zijn gulle giften met horloges.

Nog in ‘Operatie Zero’ - de officiële naam van het grootschalige voetbalfraudedossier - blijven scheidsrechter Bart Vertenten en makelaar Dejan Veljkovic al zeker in de cel. Het federaal parket wil het aanhoudingsmandaat van alle verdachten in de cel verlengen. Al zouden makelaars ­Dragan Siljanoski en Karim Mejjati, Marija Bogojevska (mevrouw Veljkovic) en Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen, wel een enkelband krijgen. ­Dinsdag kennen ze hun lot.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL