© USA TODAY Sports

NBA. Durant dirigeert Golden State voorbij New York, Houston slikt opnieuw nederlaag

Kevin Durant heeft Golden State vrijdag behoed voor een misstap in New York in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie. Hij lukte maar liefst 41 punten, het werd 100-128. Houston werd dan weer overklast door de LA Clippers: 113-133. De Rockets konden dit seizoen nog niet winnen voor eigen publiek.

Twee dagen na de 51 punten van Stephen Curry tegen Washington (144-122) was het Durant die bij Golden State de show stal in Madison Square Garden. Bij het begin van het vierde quarter keken de Warriors tegen een achterstand van drie punten aan. Maar dankzij 25 punten van Durant trok Golden State alsnog duidelijk aan het langste eind tegen de Knicks, die voor de vijfde opeenvolgende keer verloren.

Dankzij hun vijfde zege in zes wedstrijden staan de Warriors op de tweede plaats in de Western Conference. New Orleans is eerste met vier zeges na evenveel matchen. Het team haalde het nipt met 117-115 van Brooklyn, dankzij onder meer een geweldige dunk van Anthony Davis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Minder goed vergaat het Houston, het beste team van het voorbije reguliere seizoen. De Rockets staan op de voorlaatste plaats van de Western Conference, met slechts één zege en vier nederlagen (waarvan drie voor eigen publiek). Zonder MVP James Harden, out met een hamstringblessure, gingen ze met 113-133 onderuit tegen de LA Clippers.

In de Eastern Conference staat Toronto aan de leiding met 6 op 6, na een 116-107 zege tegen Dallas. Voor het eerst in de geschiedenis van de Canadese club zijn de Raptors nog ongeslagen na zes speeldagen. Milwaukee, tweede in het Oosten, kan eveneens een perfect rapport voorleggen. Op het parket van Minnesota boekten de Bucks hun vijfde opeenvolgende overwinning: 95-125.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer