© Photo News

Neuville is al één concurrent kwijt voor wereldtitel en nadert tot op Ogier

Thierry Neuville (Hyundai) staat na afloop van de chronoritten van zaterdag in de rally van Catalonië, de voorlaatste manche van het WK, op de vijfde plaats. De Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) voert de stand aan

Latvala nam zaterdagnamiddag de leiding over van Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC). De Fin heeft 4.7 sec voorsprong op eerste achtervolger Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) die op zijn beurt een kleine voorsprong van 3.3 sec heeft op Sébastien Loeb (Citroen C3 WRC). Thierry Neuville won zaterdagnamiddag 2 klassementsritten, is opgeschoven naar de vijfde plaats en volgt op 12.7 sec van leider Latvala.

De dag begon met een valse start. Om veiligheidsredenen werd de eerste rit geschrapt. In de daaropvolgende rit reed Tänak de snelste tijd en diepte hij zijn voorsprong nog wat meer uit. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Est die zich opnieuw in de titelstrijd had gemengd tot hij in de tiende rit van de dag lek reed en 1:43 verloor. Tänak zakte naar de negende plaats en besluit de dag op de achtste plaats. Bij deze stand is hij uitgeteld voor de titel. Dani Sordo nam na Tanaks lekke band aan de leiding tot Latvala overnam. De Fin, die in Wales al dicht bij de zege was, kan zondag voor het eerst sinds de rally van Zweden vorig seizoen nog eens een WK rally winnen. Maar Latvala heeft lang geen gewonnen spel. Ogier, Loeb, Evans en Neuville volgen in zijn spoor en maken allen nog aanspraak op de zege.

Thierry Neuville kende een sterke zaterdagnamiddag, won twee klassementsritten en pitste 12.3 sec van zijn achterstand op Ogier af. De Belg staat vijfde en volgt nu op 8 sec van Ogier, die opgeschoven is naar de tweede plaats, en 12.7 sec van Latvala. Zondag volgen nog vier ritten, goed voor 61.7 competitieve kilometers.

Neuville: “Alle opties zijn nog open”

“Dit was een zeer sterke wedstrijddag voor ons”, reageerde Thierry Neuville. “We hadden een geweldig gevoel met de wagen en hebben de ganse dag kunnen aanvallen. Het was deze ochtend met de natte omstandigheden niet eenvoudig om de juiste bandenkeuze te maken maar we zijn er in geslaagd om een compromis te vinden. Deze namiddag wisten we twee ritten te winnen waardoor we naar de vijfde plaats zijn opgeklommen.”

“De verschillen zijn echt klein”, vervolgde onze landgenoot. “Alles is nog mogelijk. Met volle overtuiging kan ik zeggen dat we morgen de strijd verder zetten. Alle opties zijn nog open.”

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer