© Dirk Vertommen

Daphne Paelinck, Christine uit 'Thuis': "Mijn rol gaat nog gevoelig uitbreiden"

Hallo vraagt, sterren antwoorden kort door de bocht, maar laten vooral weten of het wel een beetje gaat.

tove

Gaat het een beetje?

Daphne Paelinck (Christine uit ‘Thuis’): “Ik sta momenteel vier dagen per week op de set. Ik ben op vakantie geweest, en moet wat opnames inhalen. Maar sowieso gaat mijn rol vanaf nu op het scherm gevoelig uitbreiden. Kijkers konden in september al even kennismaken met Christine. Ze zou slechts enkele weken meedraaien, maar er is al zoveel bijgekomen.”

Dat moet leuk nieuws voor je zijn?

“Absoluut! Ik weet ondertussen dat ik zeker tot het einde van dit seizoen mag blijven. De werkzekerheid is mooi meegenomen, maar daarvoor doe ik het niet. Ik heb sowieso financiële stabiliteit. Wat niet wilt zeggen dat ik rijk ben. Maar ik kan projecten doen die ik graag doe, en dat is belangrijk. Mocht ‘Thuis’ ooit stoppen, weet ik nu al dat ik een traan zal wegpinken.”

Lijk je op Christine?

“Ik ben zo helemaal niet! Zij is betweterig en irritant. Ik ben iemand die net mensen helpt en het beste wilt voor iedereen. Qua karakters zijn we uitersten. Maar ik geniet er wel van om zo’n rol te spelen. Ze is pittig en stout, maar een personage is nooit zomaar stout. Anders speel je een karikatuur. Haar gedrag heeft een reden, en dat komen kijkers ook nog wel te weten.”

Heb je auditie moeten doen?

“Ja, maar die dateert al van drie jaar geleden. Er kwamen toen enkele jongeren in de reeks, waaronder Tamara. Ik deed auditie, maar de rol ging toen naar Tine Priem. Voor de rol van Christine herinnerden ze zich mijn auditie van weleer.”

Zit je al lang in de showbizz?

“Ik was zeven toen ik mijn eerste auditie deed. Ik speelde toen anderhalf jaar mee in ‘Les Misérables’ in de Antwerpse Stadsschouwburg. Daarna volgde vijf jaar de ene na de andere musical. Als tiener zat ik in het groepje Jeenz. Daarna kwamen rollen in ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Ik ben hierin gerold omdat ik dit graag doe. Dat je hiermee ook enige bekendheid verwerf, heb ik altijd eerder als een nadeel gezien.”

‘Thuis’, Eén, elke weekdag, 20.05 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer