De eerste migranten in het Jesus 'Palillo' Martinez Stadion in Mexico-Stad.
Volledig scherm
De eerste migranten in het Jesus 'Palillo' Martinez Stadion in Mexico-Stad. © EPA

Eerste migranten komen aan in Mexico-Stad op weg naar VS

Zo’n 1.700 migranten uit Centraal-Amerika zijn aangekomen in Mexico-Stad, als tussenstop naar de Verenigde Staten. Het gaat om een voorhoede van de zogenaamde “migrantenkaravaan” waar president Donald Trump al weken voor waarschuwt en die hij ook gebruikt in zijn verkiezingscampagne voor de tussentijdse Amerikaanse parlementsverkiezingen.

16 reacties

  • eddie deleener

    5 jaar geleden
    Wat komt die flauwe plezante Obama zich moeien?? Denkt die nu echt dat hij nog president is? Een dikke zakkenvuller is het die in 8 jaar niks heeft verwezenlijkt.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Nog even en die mensen hun ellende is voorbij. Trump heeft reeds 10 000 soldaten gestuurd met hulpmiddelen om ze menswaardig op te vangen en hun asielaanvraag te registreren.
  • Kris van Laer

    5 jaar geleden
    zijn al de mensen hier misschien vergeten dat Amerika het zuiden destijds heeft afgenomen met geweld van de latino bevolking? Heer Jaak Meyers, al ooit in Texas geweest mss? Ik al 2x en nog nooit een wapen gezien, maar wel heel veel vriendelijke latinos.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Inderdaad mijnheer Meyers: de rijke Democrats in hun dure villa's en lofts bellen de politie voor illegale anderskleurige tresspassers. En als de politie te lang wegblijft, dan maken die Democrats gebruik van het Tweede Amendement. In Texas valt net nog mee, maar in California, waar de superrijke left-liberals wonen, is het echt erg.
  • Christophe Vandepoel

    5 jaar geleden
    Wat een triestig geval die obama met een even triestig betoog. Hij heeft 8 jaar eraan gezeten, weinig positiefs nagelaten aan de wereld dat kunnen we wel zien. Een beetje seuterig praten om de 'goedmens' te paaien lijkt wel het enige dat die kan.