Weerbericht: zachte weerstart van de werkweek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het zachte weer van het afgelopen weekend zet zich nog even door aan het begin van de werkweek. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar met temperaturen tot 16 graden in Vlaanderen. Deze ochtend is er plaatselijk vorming van nevel, mistbanken of lage wolken. In de loop van de dag wisselen opklaringen af met hoge en middelhoge wolkenvelden. Af en toe zijn die vol doende dik voor wat plaatselijk gedruppel, maar het blijft meestal droog. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 11 of 12 graden op de Ardense hoogten en 15 of 16 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoost tot oostzuidoost.

Vanavond en -nacht is het gedeeltelijk bewolkt met nog steeds hoge en middelhoge bewolking. De minima blijven overal ruim boven het vriespunt en liggen tussen 6 en 10 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

Morgen is het zonnig met wel wat hoge wolkenvelden. Het wordt erg zacht met maxima tussen 15 graden op de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Woensdag zijn er 's ochtends nog enkele opklaringen. Het wordt echter stilaan zwaarbewolkt en na de middag trekt een zwakke regenzone van zuidwest naar noordoost over het land. De maxima schommelen rond 13 of 14 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot tijdelijk vrij krachtig uit zuidelijke richtingen.

bron: Belga