CSU-minister-president Markus Söder en FW-voorzitter Hubert Aiwanger bij het begin van de onderhandelingen midden oktober.
Volledig scherm
CSU-minister-president Markus Söder en FW-voorzitter Hubert Aiwanger bij het begin van de onderhandelingen midden oktober. © REUTERS

Beierse CSU sluit coalitie, Vrije Kiezers leveren drie ministers

De conservatieve partij Vrije Kiezers mag in de nieuwe regering van de Duitse deelstaat Beieren drie ministers leveren. Die komen op de departementen Cultuur, Milieu en Economische Zaken. De laatste portefeuille is uitgebreid met Ontwikkeling. Dat heeft de huidige en aanstaande premier Markus Söder gezegd tijdens een vergadering van het bestuur en de fractie van de CSU nadat dit weekend een coalitie-akkoord tussen beide partijen werd gesloten.

3 reacties

  • Tisomzeep

    5 jaar geleden
    De winnaars mogenwer niet meedoen
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Men gaat dus samen met een nieuw onervaren bende, in plaats van te luisteren naar de stem van volk. Zelfde verhaal hier, en zo zal extreem rechts steeds weer verder groeien en het enige wat de traditionele partijen weer gaan zeggen is dat ze het nicht gewust hebben.
  • Valentijn Jacobs

    5 jaar geleden
    Waarom mag men niet schrijven dat de Kristen democraten gewoon met extreem links in zee gaan, want in feite zijn ze dat wel, binnenkort zouden ze durven een coalitie maken met de blanco en de foert stemmers, en dit alles om de rechtse kiezers uit te sluiten, waar gaat het naar toe als stemmen niet meer nodig is?