Direct naar artikelinhoud
Hollywood Film Awards

Brad Pitt overhandigt Felix van Groeningen Hollywood Film Award

Brad Pitt en Felix van Groeningen gisterenavond op de Hollywood Film Awards in Beverly Hills.Beeld Chris Pizzello/Invision/AP

Brad Pitt verbaasde zijn collega’s gisterenavond door zijn opwachting te maken op de 22ste Hollywood Film Awards. De acteur, die sinds zijn vechtscheiding met Angelina Jolie de camera’s mijdt, kwam er de Hollywood Breakthrough Director Award overhandigen aan Felix van Groeningen.

“Ik ben erg vereerd met deze prijs”, verklaarde Felix van Groeningen, nadat hij de award in ontvangst had genomen voor zijn Amerikaanse regiedebuut Beautiful Boy. “Het is een film waar ik trots op ben en die een belangrijk thema aansnijdt. Wat is verslaving? Hoe kijken we naar mensen die verslaafd zijn? Hoe kunnen we ze helpen? En wat is de impact op zij die deze mensen graag zien? Ik wil Amazon Studios bedanken om deze film mogelijk te maken, alsook mijn fantastische acteurs Steve Carell en Timothée Chalamet, en mijn vaste medewerkers en partners in crime (cinematograaf) Ruben Impens en (monteur) Nico Leunen.”

Brad Pitt trad op als producent van Beautiful Boy en voegde eraan toe dat het verhaal van de film én de boodschap van onvoorwaardelijke liefde broodnodig zijn in deze harde tijden. “When meanness is so loud, what better salve than that of hope?

Crazy Rich Asians
-ster Awkwafina, die de Hollywood Film Awards dit jaar aan elkaar praatte, besloot daarop de show, die vooral dient om potentiële Oscarkandidaten in stelling te brengen, om te dopen in Crazy Hot Caucasians.

De afgelopen jaren ging de Hollywood Breakthrough Director Award naar onder meer Tom Ford (Nocturnal Animals), Adam McKay (The Big Short), Jean-Marc Vallée (Wild) en Steve McQueen (12 Years a Slave). De kans dat Van Groeningen straks ook genomineerd wordt voor een Oscar, is eerder klein – de concurrentie is te groot, en aan de Amerikaanse box-office doet Beautiful Boy eerder bescheiden zaken. De film, die er sinds 12 oktober wordt verdeeld door Amazon, bracht intussen iets meer dan drie miljoen dollar op.

Brad Pitt: ‘When meanness is so loud, what better salve than that of hope?’Beeld REUTERS

Wel zeker van een nominatie en mogelijk ook zijn eerste Oscar is Timothée Chalamet, die gisteravond de Hollywood Film Award voor beste mannelijk bijrol in Beautiful Boy in ontvangst nam, en samen met Mahershala Ali (Green Book) in polepositie ligt voor de Oscars. Ali heeft naar verluidt de beste kaarten, maar hij kreeg er twee jaar geleden al één voor Moonlight. Chalamet greep er begin dit jaar naast voor Call Me by Your Name.

In België komt Beautiful Boy op 21 november in de zalen.

Volg De Morgen op Instagram:

Een foto die is geplaatst door null (@demorgen) op