© JVdP, rr

Boze buurman schiet met loodjesgeweer op straatmuzikant aan Aldi

Een boze buur heeft donderdag met een luchtdrukgeweer naar een straatmuzikant geschoten aan de Aldi in Deurne. De schutter werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag.

sare,SaRe

Een harmonicaspeler die een centje probeerde bij te verdienen voor de ingang van supermarkt Aldi in de Luchthavenlei, is donderdag lichtgewond geraakt toen iemand hem onder vuur nam met een loodjesgeweer. De man bloedde volgens onze informatie wel stevig.

Al snel kwam een verdachte in beeld bij de politie. Een overbuurman van de supermarkt zou het schot vanuit zijn raam hebben afgevuurd. De man weigerde aanvankelijk de deur open te doen voor de politie, dus werd een slotenmaker opgetrommeld. In de loop van de avond konden de inspecteurs het appartement betreden.

© Jan Van der Perre

Poging tot doodslag

Binnen troffen de onderzoekers niet enkel verdachte Guido V.D.B. aan maar ook een wapen, mogelijk het loodjesgeweer waarmee op de straatmuzikant geschoten werd. V.D.B. werd meegenomen naar het politiekantoor in de Noorderlaan. Daar werd hij donderdagavond al een eerste keer verhoord.

De feiten werden in eerste instantie bestempeld als poging tot doodslag, het was donderdag weliswaar nog niet duidelijk of de verdachte vrijdag al dan niet voorgeleid zal worden bij de onderzoeksrechter.

Over de aanleiding voor de schietpartij was donderdag nog geen duidelijkheid. Maar volgens sommige bronnen ergerde V.D.B. zich al langer aan de muziek van het slachtoffer en kwam het ook eerder al tot een incident.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER