Toeristen bij de letters 'I amsterdam' op het Museumplein. De slogan in rood en wit, ruim 2 meter hoog en 23 meter breed, is bij toeristen populair als foto-object.
Volledig scherm
Toeristen bij de letters 'I amsterdam' op het Museumplein. De slogan in rood en wit, ruim 2 meter hoog en 23 meter breed, is bij toeristen populair als foto-object. © ANP

Amsterdamse raad wil af van beroemde letters 'I amsterdam'

Ondanks alle ophef over het weghalen van de beroemde letters 'I amsterdam' heeft een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad toch ingestemd met dit voorstel. GroenLinks diende eerder een motie in over het verwijderen van de slogan op het Museumplein, omdat de letters volgens de partij teveel staan voor individualisme.

5 reacties

  • Dirk Parein

    5 jaar geleden
    Waar stopt de hedendaagse PoCo waanzin ? Alvast niet bij die goed gekke Linksen …
  • Guy Bevers

    5 jaar geleden
    Fierheid gelijk aan individualisme ?
  • Lieve Cremers

    5 jaar geleden
    Die letters zorgen juist voor bekendheid. Elke toerist maakt de foto's van. Die foto's worden dan weer gedeeld.... rare keuze van onze noorderburen
  • heiko werner

    5 jaar geleden
    Het is niet het geld van de kleine verhuurders dat in de nabijheid cirkuleert,dat van de hotelketens gaat altijd na andere oorden, en dat geldt niet enkel voor de winsten maar ook bij renovaties en andere. Overlast door Touristen kan en moet men anders aangaan dan door zij te weeren !
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Groen links kwam met een alternatief dat unaniem werd goedgekeurd: Islamsterdam!
  1. Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeldzaak’
    Update

    Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeld­zaak’

    Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor zes van de twaalf juryleden overbleven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend. Tegen de middag werd dan ook nog een tweede reeds geselecteerd jurylid “ontslagen”, nadat bleek dat hij gelogen had.
  2. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek