Gérard Lhost op archiefbeeld uit 1997.
Volledig scherm
Gérard Lhost op archiefbeeld uit 1997. © BELGA

Huiszoeking bij gewezen rijkswachtkolonel in onderzoek naar Bende van Nijvel

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is er gisteren een huiszoeking uitgevoerd bij de gewezen rijkswachtkolonel Gérard Lhost in Beersel. Niemand werd van zijn vrijheid beroofd en werd er ook niets in beslag genomen, aldus het federaal parket. De gewezen rijkswachtkolonel werd dus ook niet meegenomen voor verhoor.

25 reacties

  • Dirk De Cock

    5 jaar geleden
    België ontploft politiek als het ooit uitkomt. De reeks "Salamander" was fictie maar suggereert een beeld hoe het er achter de schermen zou kunnen aan toe gaan. Het zijn hogere "niet-verkozen" machten die de lakens uitdelen. Waarom bv. vandaag het artikel over De Winter en China ?
  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Volgens mij beginnen ze stap voor stap in de goede richting te komen. Maar.... Zullen ze over de berg kunnen die Nu voor hun ligt.....
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Zolang justitie niet gesplitst wordt zal de waarheid nooit boven komen ; dan zal de Franstalige doofpot nooit open gemaakt worden.
  • Arie Oskam

    5 jaar geleden
    Waarom zoekt men het niet hogerop, bij de mannen die zo veel macht hadden dat ze de Rijkswacht konden misbruiken voor hun doeleinden ? Of is dat snijden in eigen vlees ?
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Amaai, dat is rap, amper na meer dan 30 jaar . Er zal er nog "veel" ter zake te vinden zijn...