Bijzonder eerbetoon aan slachtoffers Bende van Nijvel: 28 bioscoopzitjes blijven leeg tijdens ‘Niet Schieten’

© Kinepolis Antwerpen

In Kinepolis Antwerpen heeft donderdagavond een speciale vertoning plaatsgevonden van de film ‘Niet Schieten’. Om de 28 slachtoffers van de Bende van Nijvel te herdenken, werden tijdens de film 28 plaatsen vrijgehouden in de zaal.

nadb

De speciale vertoning gebeurde donderdagavond om 20 uur in aanwezigheid van David Van de Steen, die zijn ouders en zusje verloor bij de overal op de Delhaize van Aalst, en Patricia Finné, die haar vader verloor bij de overval op de Delhaize van Overijse.

Ook op vrijdag 9 november zullen bij de drie vertoningen van ‘Niet Schieten’ in Kinepolis Antwerpen 28 plaatsen leeg gehouden worden. Dat om stil te staan bij alle slachtoffers en vooral om aan het grote publiek steun te vragen voor hun strijd en roep om antwoorden en gerechtigheid. Tot vandaag is het onderzoek immers nog steeds gaande, en blijven veel nabestaanden met veel onbeantwoorde vragen achter.

© Kinepolis Antwerpen

Witte Mars

Vrijdag is het exact 33 jaar geleden dat de Bende van Nijvel de laatste, maar tegelijk meest bloedige overval pleegde in de Delhaize van Aalst.

De Witte Mars, die vrijdag om 20 uur in Aalst zal plaatsvinden, is mede ontstaan door de verontwaardiging van vele mensen na het zien van de film ‘Niet Schieten’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen