Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen eenzijdig een staakt-het-vuren afgekondigd. Egypte had voor het bestand gepleit, verklaarden Hamas en andere militante Palestijnse organisaties vandaag in Gaza. Een woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wilde geen commentaar kwijt. Militante Palestijnen hadden eerder volgens het Israëlische leger rond de 400 raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook naar Israël afgevuurd. Het ging om een van de meest intensieve aanvallen op Israël sinds de Gazaoorlog van 2014, zei militair woordvoerder Jonathan Conricus. Als reactie daarop heeft het Israëlische leger in de Gazastrook meer dan 100 militaire doelwitten aangevallen. Minstens acht mensen zijn bij de bombardementen omgekomen.

Volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza werden zeven mensen gedood, allen militante Palestijnen. In de Israëlische stad Ashkelon kwam een bewoner om op wiens huis een raket was ingeslagen.

De situatie was geëscaleerd, nadat een geheime operatie van de Israëlische special forces in de Gazastrook zondag verkeerd was gelopen. Zeven militante Palestijnen en een Israëlische officier werden daarbij gedood.

Bron: Belga