Champions League basket (m) - Antwerp wint ruim bij Dijon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Antwerp Giants heeft dinsdag met ruime 61-80 cijfers gewonnen bij het Franse Dijon op de zesde speeldag in groep C van de Champions League basketbal. Bij de rust stond het 33-34. Na een kwart stond Antwerp nog een puntje achter in Frankrijk, 17-16. Bij de rust werd dat een puntje voorsprong voor de troepen van Roel Moors en stond het 33-34, maar vooral in het derde kwart ging het hard. Mede dankzijk driepunters van Paris Lee en Hans Vanwijn ging het naar 46-56. Dennis Donkor kwam nadien ook met twee driepunters, en bracht de Antwerpenaren helemaal op rozen. In het slot konden de Giants controlerend richting hun derde overwinning op zes wedstrijden.

Donkor werd Antwerps topschutter samen met Jae'Sean Tate, met ieder vijftien punten, net als Gavin Ware bij Dijon. Eerder won Antwerp van Lietkabelis en Hapoel Jeruzalem en verloor het van Fuenlabrada, Nymburk en Bamberg. Op 20 november treffen de Giants AEK Athene. Met negen punten komt Antwerp voorlopig naast Hapoel, dat nog een wedstrijd te goed heeft, op de tweede plaats. AEK is leider met elf punten.

De eerste vier van elke poule stoten door naar de play-offs, de nummers vijf en zes worden opgevist in de FIBA Europe Cup.