Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Gaan Romelu Lukaku, Dries Mertens en Eden Hazard een gouden avond tegemoet?Beeld BELGA

Een zeer veelzijdige tv-avond ligt in het verschiet. Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan The Usual Suspects dat fantastische acteerprestaties koppelt aan één van de beste scenario’s uit de jaren 90. Supporters van de Rode Duivels kunnen dan weer hopen dat Hazard en co. de Vikingen uit IJsland vanavond voetballes geven. Dat en nog meer op tv vanavond. Nog niet overtuigd? Hier vindt u de tv-gids.

Nations League: België - IJsland

De Rode Duivels zijn twee wedstrijden verwijderd van groepswinst in de UEFA Nationals League. Vanavond komt IJsland op bezoek in Brussel. België won de heenwedstrijd in september met 0-3.

Om 20.25 uur op VTM.

The Usual Suspects

Deze meesterlijke thriller betekende de grote doorbraak voor regisseur Bryan Singer en scenarist Christopher McQuarrie. Samen leverden ze een kronkelend misdaadverhaal boordevol intriges en misleidende flashbacks af. Kevin Spacey mocht voor zijn glansrol zijn eerste Oscar in ontvangst nemen.

Om 20.40 uur op CAZ.

Factory of Lies

Deze Deense documentaire neemt u mee op een bijzonder bedrijfsbezoek in Rusland, naar de plekken waar fakenieuws wordt gemaakt: de zogenaamde ‘trollenfabriek’. Waar desinformatie in scene wordt gezet. Informatie is een wapen en in die wapenwedloop gaat Rusland voluit. Maar met minstens even veel vuur worden de geconstrueerde nieuwsfeiten op waarheid getoetst door activisten en journalisten als Andrej Soshnikov.

Om 21.20 uur op Canvas.

Die avond in Bataclan

Op 13 november 2015 vielen drie IS-terroristen tijdens een concert de Parijse concertzaal Bataclan binnen en doodden 89 mensen. Twee jaar na de feiten interviewt Jessica Villerius overlevenden, nabestaanden en betrokken van het bloedbad.

Om 22.25 uur op NPO 3.

Duran Duran: There’s Something You Should Know

Dit jaar viert de Britse popgroep Duran Duran zijn veertigste verjaardag. Sinds hun oprichting in 1978 is Duran Duran uitgegroeid tot een van de bekendste bands ooit. Aan de hand van gesprekken met de bandleden ontdekken we dat hun roem soms overschaduwd werd door creatieve spanningen, drugs, sensationele krantenkoppen en een zin voor zelfvernieling. We volgen de band in Tokio, waar ze zich voorbereiden op hun ‘Paper Gods’-tour.

De Britse band Duran Duran.Beeld EPA

Om 23.20 uur op Canvas.

Een volledig overzicht van de tv-gids vindt u hier.