Minister Yoshitaka Sakurada heeft geen idee wat een USB-poort is.
Volledig scherm
Minister Yoshitaka Sakurada heeft geen idee wat een USB-poort is. © AP

USB-poort? Japanse minister voor internetveiligheid heeft nooit een computer bediend

Yoshitaka Sakurada, de Japanse minister die sinds vorige maand is belast met de internetveiligheid in zijn land, heeft toegegeven dat hij nog nooit een computer heeft bediend.

12 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Dan mogen ze mij ook benoemen als minister van de paardensport, ik weet tenminste nog wat een paard is, maar verder ken ik er niks van. Hoe kan nu iemand minister worden van iets waar ie totaal niks van kent? Dit is bij veel managers op bedrijven ook zo. Een sportleraar die uiteindelijk manager wordt van een maintenance-team bijvoorbeeld, dat kan toch ook niet? Hoe kan die beslissen wat er aan materiaal besteld moet worden voor z'n werkmensen?
  • ISABEL FRANCOIS

    5 jaar geleden
    Ha! net als hier dus,hier hebben ze ook een bevoegdheid waar ze de niks van kennen.Het enige waar ze heel goed in zijn is graaien,graaien,graaien.
  • Guy Soetewey

    5 jaar geleden
    Kom kom er lopen hier zoveel rond die hun job niet kennen en die moeten ook geen verantwoordig afleggen. Zelfs niet aan de kiezers want vervanderen van coalitie of komen janken of TV en worden dan gecoöpteerd
  • Willy De Gieter

    5 jaar geleden
    Die publieke ondervraging van beleidsvoerders live op tv is misschien voor hier ook wel een goed idee. En indien niet bekwaam, afvoeren en een bekwaam iemand in de plaats.
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    zo hebben we er hier al diverse gehad die niet tot tien konden tellen en op Financiën werden gezet !!