Het personeel van supermarktketen Lidl legde eind april in ons land een week het werk neer. De winkels bleven gesloten, distributiecentra werden geblokkeerd.
Volledig scherm
Het personeel van supermarktketen Lidl legde eind april in ons land een week het werk neer. De winkels bleven gesloten, distributiecentra werden geblokkeerd. © BELGA

Sociale onrust? Bedrijven kunnen zich er nu tegen verzekeren

Marsh, de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld, lanceert een verzekering tegen bedrijfsonderbrekingen als gevolg van 'sociale onrust'. Het kan bijvoorbeeld gaan om winstverlies als gevolg van stakingsposten.

7 reacties

  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Kan de burger zich ook verzekeren teen onbekwame politici en altijd stakende vakbonden.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Een goede zaak. Iedereen mag zich tegen alles verzekeren, maar voor sommigen mogen bepaalde personen of bedrijven dat niet doen. Bedrijf "failliet" door stakingen? Een groter verlies voor de stakers en winst voor de vakbonden die aansturen op ongebreideld staken. Minder werklozen betekent 11 miljoen minder inkomsten voor de "vak"bonden. Daarom dat die alles willen tegenwerken en liefst zoveel mogelijk faillissementen willen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Kunnen die verzekeringsmaatschappijen stakingen stimuleren. Om hun premies voor de bedrijven steeds hoger op te trekken. Misschien is wat loonopslag toch een beter idee.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Een verzekering tegen staken, dat zal dan enkel leiden tot zeer lange staking. Wellicht tot het bedrijf failliet is.
  • Guy Soetewey

    5 jaar geleden
    Hopelijk beleggen die van ARCO of ACOD niet in die firma gaat hier nog al verlies maken. En dan kan belastingsbetaler weer tweekeer betalen.