Johnny Bobbitt, Mark D'Amico en Kate McClure aan het benzinestation in Philadelphia waar de klucht begon.
Volledig scherm
Johnny Bobbitt, Mark D'Amico en Kate McClure aan het benzinestation in Philadelphia waar de klucht begon. © AP

Sprookje dakloze Johnny Bobbitt te mooi om waar te zijn: “Hij zat mee in de slag met koppel dat geld inzamelde voor hem”

Het klonk vorig jaar als een vervroegd en ontroerend kerstsprookje. De dakloze zwerver Johnny Bobbitt gaf zijn laatste twintig dollar aan Kate McClure, een bestuurster die zonder benzine was gevallen. Samen met haar vriendje zette ze daarna uit dankbaarheid een geldinzamelactie op voor Bobbitt. Ze haalden meer dan 350.000 euro op. Maar volgens de New York Post was dat allemaal opgezet spel.

12 reacties

  • Guy De Smet

    5 jaar geleden
    Eender wat er bestaat, of het nu crowfunding, wetten of gelijk wat zijn, er wordt gebruik van gemaakt, maar er wordt ook misbruik van gemaakt. Het spijtige van de zaak is altijd dat diegene die er gebruik van maken steeds moeten boeten voor diegene die er misbruik van maken.
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    Ik heb respect voor u mr Boedts.
  • Albert Boedts

    5 jaar geleden
    mijnheer van Simaeys ,als men iets doen om zoals u het zegt "voordeel uithalen" wel doe dan niks , al jaren verzamel ik kleren ,en deel eten uit aan daklozen en wat ik eruit haal ,een lach ,een beleefde knik is meer waard dan u gewin ,voor de rest een gellukige kerst ,met véél eten en drinken en gun vooral de mensen niks
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    en dan zijn mensen verbaasd dat niemand nog voor een goed doel geld wilt geven als je hoort hoe veel van die zaken pure oplichterij zijn! onze maatschappij gaat kapot aan dit soort oplichterij want het wantrouwen dat het creeert richt veel meer schade aan!
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Weer een kerstsprookje naar de vaantjes, Amerikaans "etrepreneurschap" dat niet echt kosjer was doet de kerstmythe geen goed, en denkelijk zullen zij de enige niet zijn en gaan de mensen nu misschien voorzichtiger geven, wat dus heel spijtig is voor zij die er wel mee geholpen worden.