Niet alle Britten willen de brexit.
Volledig scherm
PREMIUM
Niet alle Britten willen de brexit. © AFP

Wat met citytrip? Douanekosten? Of studeren in VK? Deze praktische gevolgen heeft de brexitdeal voor jou

Heeft deze brexitdeal praktische gevolgen? Wat als ik iets wil kopen in, op reis ga naar, of wil wonen of studeren in het Verenigd Koninkrijk? 

51 reacties

  • FRYNDAK OLEG

    5 jaar geleden
    Jean Vermote, dat was toen. In de huidige situatie vrees ik ervoor. Strengere controles tegen immigratie ?
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    De niet-verkozen politici van de ondemocratische EU worden er alleen maar rijker dan rijk op. Met of zonder harde Brexit. Voor wat hebben ze het anders opgericht. Gewoon om een clubke rijke onpopulaire politici nog wat te laten graaien of die hadden anders toch geen belang meer. Die gaan daar gewoon wat gaan uitbollen om daarna te verdwijnen in hun buitenverblijf in Toscanië omdat ze onder de gewone man in hun eigen land meer kunnen komen.
  • Jean Vermote

    5 jaar geleden
    Ik ben 58 jaar dus heb lang deel van mijn leven met grenzen moeten leven, en dat was geen ramp, integendeel. Vroeger ook vaak met de boot vanuit Oostende naar Ramsgate geweest en vandaar naar Canterbury of Londen met de trein. Superleuk en nooit lange wachttijden, je werd gecontroleerd maar heel vlot. Dus er is leven na de Brexit, niet overdrijven met negatieve gedachten. Alles komt goed.
  • Willy De Gieter

    5 jaar geleden
    Uk is zoals Polen. Hebben altijd hun eigen munt gehad en dus niet bijgedragen als het verkeerd ging met de euro (zie Griekenland). De Europese steun hebben ze echter steeds vlot aanvaard. En dan zeggen die landen dat Europa hen geld kost. Wat moeten wij, die wel lid zijn van de monetaire unie, dan zeggen?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Hoe kun je nu open grenzen creëren voor goederen- en vrachtvervoer zodat de vrije handel kan floreren, tegelijk de toegang voor de Europeanen soepel houden en er tevens voor zorgen dat er geen vreemdelingen, vluchtelingen en asielzoekers het land binnenglippen? Om dat te verwezenlijken moet er een ministerie van magie en tovenarij opgericht worden.