© Frmi

© Frmi

© Frmi

© Frmi

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Laatste afscheid van Jean Piron (88)

Zondag 11 november overleed Jean Piron uit Heers op 88-jarige leeftijd. Piron was ruim 70 jaar spelend lid van zowel de Koninklijke Harmonie Salvia als de Handbooggilde Sint-Sebastiaan. Zondag kunnen vrienden en kennissen een laatste groet brengen aan Jean.

Frank Missotten

Jean Piron kwam als boogschutter tot voor kort nog elke donderdag en zaterdag oefenen in het clublokaal van Sint-Sebastiaan. “Als je een keer iets graag doet, blijf je dat ook doen”, zei hij hierover. Op 20 januari van dit jaar - op de naamdag van Sint-Sebastiaan én twee dagen voor zijn 88ste verjaardag - zette de schutterij hem in de bloemetjes en werd hij benoemd tot erelid.

Daarnaast was Jean Piron onlosmakelijk verbonden met de Heerse harmonie Salvia. Hij werd zowat jaarlijks gehuldigd omdat hij het meest aanwezig was tijdens de repetities. “En zoals het een vrijgezel past, was hij altijd de laatste om naar huis te gaan”, vertelt Jean Robijns van Salvia. “Contact met andere, vooral jonge mensen, was voor hem zeer belangrijk. Jean was al lid van Salvia sinds 1945, toen de fanfare weer van start ging na de tweede wereldoorlog. Hij is dus meer dan 73 jaar spelend lid geweest en kreeg hiervoor vorig jaar het platina ereteken van de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie. Eerst speelde hij bugel en nadien schakelde hij over op de bastuba. Dit instrument heeft hij de rest van zijn leven gespeeld. Zijn laatste repetitie was minder dan een week voor zijn dood en werd afgesloten met zijn favoriete nummer. Samen met zijn vrienden muziek spelen was voor Jean een medicijn, hij fleurde er telkens weer van op. Ondanks de zware tol die zijn ziekte de laatste jaren eiste van zijn lichaam en verstand, zijn er weinigen die hem ooit hebben horen klagen. We blijven Jean gedenken als een vriendelijke en optimistische man, iemand van weinig woorden maar altijd trouw op post.”

De uitvaartplechtigheid vindt op zaterdag 17 november om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Heers. Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur. Op zaterdag 24 november zal hier om 18 uur ook een herdenkingsmis voor Jean Piron worden opgedragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer