Het Duitse parlement in Berlijn.
Volledig scherm
Het Duitse parlement in Berlijn. © Michael Kappeler/dpa

Duitse partijen akkoord over beperkende nota bij VN-migratiepact: “Geen juridische gevolgen voor Duitsland”

De drie Duitse regeringspartijen CDU, CSU en SPD zijn het eens geraakt over een interpretatieve nota bij het VN-migratiepact van Marrakech. Dat melden verschillende media. In de nota zal worden vastgesteld dat het pact “geen juridische uitwerking of gevolgen” heeft. Ook in Duitsland was protest ontstaan tegen het pact nadat verschillende landen aankondigden er niet meer achter te staan.

57 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Onze trado-partijen hebben weeral de hoofdvogel afgeschoten door blindelings mee te gaan met het pact. Chapeau voor N-VA die het aandurfde als enige partij in te gaan tegen zoveel 'humaan' mensenbedrog. Ook een triestige dobber voor de trado-volgers op deze site.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    nog simpeler: gewoon niet ondertekenen, lees ook de waarschuwingen die het forum van joodse verenigingen naar voor brengt.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Als niet akkoord bent , moet je niet tekenen , simpel toch ??
  • Jan Vannuffelen

    5 jaar geleden
    Dit mag NIET getekend worden , basta . Ondertekening zal een enorm verlies voor NVA betekenen zelfs met die onnozele nota erbij . Hongarije , Polen , Oostenrijk staan tenminste achter hun eigen bevolking en houden er rekening mee .
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Dit is plat boerenbedrog. Internationale documenten ondertekenen en daar een papierke aan hangen voor intern gebruik. Is dat geen "populisme"?