VIDEO. Mysterie ontrafeld? ‘Megastier’ blijft verwarring zaaien: “Het is gewoon een koe”

Knickers, het Australische rund dat gespaard bleef van het slachthuis door zijn te grote omvang, blijft verwarring zaaien op het wereldwijde web. Is het dier wel degelijk een reuzenstier of gewoon een uit de kluiten gewassen koe?

‘Reuzenstier steekt er met kop en schouders boven uit’ of ‘Gigantische stier is zwaarder dan auto’s’: het zijn slechts enkele van de krantenkoppen die de voorbije dagen circuleerden. Knickers, een rund van 7 jaar oud, viel dan ook op tussen zijn soortgenootjes. Met zo’n 1.400 kg op de teller van de weegschaal en een grootte van 1 meter 94, is hij wellicht het grootste rund van zijn thuisland Australië.

Knickers bleek al van in het begin vrij groot. “Maar hij bleef maar groeien. En nu is hij te groot om te kunnen verkopen”, zei eigenaar Geoff Pearson. “Vleesverwerkers zeiden dat ze hem gewoon niet aan konden, zijn omvang was te groot. Een groot deel van ons vee is wel naar het slachthuis gegaan, maar Knickers had geluk dat hij kon achterblijven. Ik denk dat hij nog lang en gelukkig zal leven.”

Geen stier

Knickers mag dan wel vrolijk verder grazen, het dier zorgt ondertussen wel voor heel wat verwarring. Heel wat lezers reageerden verbaasd op de berichten over het rund. Niet door Knickers’ omvang, wel omdat het helemaal geen stier zou zijn.

“Waarschijnlijk denkt iedereen: het is groot dus het zal wel een stier zijn”, bevestigt ook Gert Van Harskamp, veeteelt expert van De Telegraaf. “Maar het is wel degelijk een koe, het dier heeft een uier. Die zie je niet altijd even goed, misschien omdat ze nog geen kalf heeft gehad of niet constant gemolken wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer