Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Bemiddelaars rond zware beroepen stellen morgen rapport voor

De bemiddelaars die de federale regering had aangeduid om de discussie tussen vakbonden en werkgevers over de zware beroepen te reanimeren, brengen morgenochtend om 9 uur verslag uit bij de ministers Kris Peeters en Daniel Bacquelaine.

4 reacties

  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    wel zo als de ambtenaren in prive is alles tweemaal zo zwaar hoe kan je daar zeggen geen zwaar beroep als je de ambtenaren voor 90% zwaar beroep maakt eerlijk zijn of wil je nog meer geel op straat
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    Dit kunnen onmogelijk rationele gesprekken zijn. In een rationeel gesprek bepaal je eerst welke beroepen op basis van fysieke of mentale factoren geen loopbaan kunnen hebben tot aan de pensioenleeftijd. Hiervoor gebruik je simpelweg de data van de ziekenfondsen zijde statuut, functieomschrijving, leeftijd, ziekte, oorzaak. Voor zover duidelijk blijken deze gesprekken eerder een politiek karakter dan een realistisch karakter te hebben.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Wie zijn die heren die beslissen of een job zwaar is? Heeft er van deze heren ooit al eens fysieke arbeid uitgevoerd? En dan bedoel ik niet een groentetuintje bewerken? En dit gedurende 35-40 jaar? 12 uur en meer per dag? Zwaar werk is niet enkel psychisch nietwaar?
  • Ilse Van Boxstael

    5 jaar geleden
    Willen de betrokken heren / dames daar nu inderdaad dringend eens aan verder werken? Hoelang moet het nog duren?