Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © AFP

Luxemburg wil als eerste land in Europa cannabis volledig legaliseren

Luxemburg wil het "recreatief" gebruik van cannabis legaliseren voor volwassenen. Dat blijkt uit het regeerakkoord dat de coalitiepartners in de nieuwe regering onder leiding van Xavier Bettel vandaag hebben getekend.

15 reacties

  • Henninckx Terry

    5 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat het in België ook komt, cannabis olie te gebruiken voor pijn en andere ziekten, zouden veel mensen mee geholpen zijn,van cannabis olie wordt je NIET high !!!
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Cannabis criminaliteit zal daar compleet verdwijnen. Hier in België zijn vooral de Marokkaanse jeugdbendes tegen legalisering aangezien het hun grootste bron van inkomsten is .
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De stelregel is van alles te gebruiken, te eten en te drinken met mate. Maar als de legalisering er door komt, gaan ze dan niet een publiek aantrekken dat niet oerconservatief en Europees is ? En hoe wordt de productie dan geregeld ? Wie gaat dat beheren en 'behartigen' ?
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Eindelijk, 'n klein land met groot verstand...
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    allee belgen en france gaan kunnen kopen terwijl wij zelfde in belgie kunnen doen en dit geld gebruiken in gezondheid zorg anders hebben we toch die kosten maar is er geen geld voor nadenken dit is toch groot probleem laat staat dan de maffia zijn dan hebben we nog iets aan