Terwijl de regering een kookpunt bereikt, geeft N-VA extra gas met opvallende campagnebeelden tegen het VN-migratiepact. Dit is één van de bewuste N-VA-affiches.
Volledig scherm
Terwijl de regering een kookpunt bereikt, geeft N-VA extra gas met opvallende campagnebeelden tegen het VN-migratiepact. Dit is één van de bewuste N-VA-affiches. © N-VA

N-VA haalt “degoutante” campagne tegen migratiepact offline

Vreemde farce bij N-VA: de partij lanceerde een opvallende campagne tegen het VN-migratiepact, maar trok die even later zelf weer in. Fractieleider Peter De Roover distantieerde zich in de Kamer van de harde toon. Nochtans bevestigde woordvoerder Joachim Pohlmann aan onze redactie dat hij de banners op voorhand goedgekeurd heeft. Een van de beelden – met een groepje volledig gesluierde vrouwen – werd eerder al gebruikt door een Duitse rechts-populistische blog. De campagne deed bij verschillende politici -ook van de meerderheid- de wenkbrauwen fronsen. “Degoutant”, klonk het zelfs.

94 reacties

  • jozef lemmens

    5 jaar geleden
    De Wever moet nogal wanhopig zijn hahaha! En dan nog niet toegeven dat ze trekken hebben van het VB. De Hypocrieten! Allemaal punten van het VB; Oude slogans van het VB. Haha!
  • Frank Laarmans

    5 jaar geleden
    Uit eigenbelang en economische belang kiezen partijen als NVA het wapen van de identitaire ideologie. Ze overtuigen de mensen ervan dat hun centen niet door de financiële wereld, de belastingontduikende toplaag van CEO's en bedrijfsleiders en de graaipolitici opgesoupeerd worden, maar wel door buurman die anders is, de werkloze, de Waal, de migrant, de vluchteling, de moslim. De Vlaming loopt er keer op keer met open ogen in.
  • Tim Tubbax

    5 jaar geleden
    toch niks degoutant aan of zie ik dat dan verkeerd? ik denk gewoon dat de gewone belastingbetaler de migratie grondig beu is en daarom 80% tegen dit pact is. er is een europese bevraging geweest door een journalist en resultaat was dat 68% van de europeanen tegen migratie is, maar toch heeft geen enkele regering(buiten enkele) daar oren naar, zelfs integendeel, nog liever de regering laten vallen om toch maar dat pact te kunnen tekenen, te gek voor woorden
  • Randolph Kellens

    5 jaar geleden
    Kijk naar de poll bij dit artikel, en merk hoe graag de gewone man in de straat wil dat dat pact wordt ondertekend: meer dan 75% zegt NEEN!
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Een premier die naar Marrakech trekt alleen maar om zijn woord te houden en een pact zal ondertekenen waarover zelfs de specialisten het niet eens zijn over het al dan niet bindend karakter... en daarmee mogelijk zijn land opzadelt met een berg ongewenste gevolgen... Hoe degoutant is dat!