Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HERLEES: Premier Michel zet N-VA buitenspel: “Ik ga naar Marrakech.” N-VA houdt lippen voorlopig stijf op elkaar

De crisis rond het VN-migratiepact is compleet, nadat premier Michel zich gisteren gedwongen zag op zoek te gaan naar een wisselmeerderheid toen bleek dat regeringspartner N-VA het migratiepact niet wilde goedkeuren, waardoor ons land het niet-bindende verdrag volgende week in Marrakech niet kan ondertekenen.

246 reacties

  • Paul Castelnau

    5 jaar geleden
    Als 87% van de bevolking tegen is, gaan die links-liberale partijen dan proberen om verkiezingen te winnen met 13% van het electoraat? Dat wordt interessant.
  • Eric Brocatus

    5 jaar geleden
    Wat mij het meest verontrust is de titel "Global Compact" . Compact betekend toch "verkort / beperkt ......" dan stel ik me de vraag wat de volledige versie is. Dat een compacte versie niet bindend en niet juridisch afdwingbaar is , dat lijkt me logisch maar wat met de niet-compacte versie ?
  • Juliana Van Royen

    5 jaar geleden
    Ik merk op dat er bij minder schroom is om het onderwerp van migratie bespreekbaar te stellen; ik heb er nog gene enkele gehoord die zijn zegen geeft aan het migratiepact. Calvo zuigt weer iets uit zijn duim
  • Joseph Van de Perre

    5 jaar geleden
    Al bij al heeft N-VA met haar campagne duidelijk gemaakt hoe het werkelijk gesteld is met ons land en dat er dringend iets aan gedaan moet worden.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Toch raar dat men voor asielzoekers zo veel moeite doen , ze vergelijken ons dan met de omringende landen die wel zullen tekenen . Raar dat ze voor de lage pensioenen die de laagste zijn van Europa de andere landen er niet bijsleuren waar de pensioenen veel hoger zijn .