Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Vlaanderen reikt derde jaar op rij meer buitenlandse diploma's uit: “Onderwijs is een hefboom tot integratie”

Het aantal aanvragen en erkenningen van buitenlandse diploma's in Vlaanderen stijgt. Vorig jaar reikte Vlaanderen ruim 3.800 diploma's uit, goed voor drie kwart van alle aanvragen tot erkenning. En dat is een stijging met meer dan de helft, maakt minister van Onderwijs Hilde Crevits bekend. 

7 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Een diploma erkennen is één, de taal spreken is wat anders. Poolse werknemers in ouderlingen opvang die je met moeite verstaan.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Zeg er maar bij dat het niveau ook naar beneden is gebracht in vele studies om de "nieuwkomers" meer kans te geven. elk jaar opnieuw ziet men een zekere vorm van degradatie in het studie materiaal. 5 -8 jaar terug was het een stuk moeilijker en was het veel selectiever. Nu zit er meer kaf tussen het koren.
  • Pascal Badts

    5 jaar geleden
    Marc Deglin. Het gaat over buitenlandse diploma's.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Hebben die allemaal hier officiële examen gedaan bij de universiteiten en hoge scholen, zoals onze kinderen verplicht zijn, en spreken ze correct onze landstalen, ik denk het niet, en algemeen is geweten dat er vele valse diploma’s zijn, wie en hie onderzoekt madame Crevits dit.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Meer diploma's, allemaal goed en wel. Maar wie het nieuws de laatste dagen heeft gevolgd weet ondertussen ook dat het diploma's zijn die niet veel waard zijn. What's the point ?