Politicoloog Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
Politicoloog Carl Devos. © VTM Nieuws

Politicoloog Carl Devos: “De val van de regering is nakend. Michel kan dit niet meer laten aanslepen”

“De val van de regering is nakend. De deadline is vanavond of morgenmiddag.” Politicoloog Carl Devos (UGent) windt er geen doekjes om: na de harde campagne van N-VA is de redding voor Michel I quasi onmogelijk.

13 reacties

  • Verbeke Desiree

    5 jaar geleden
    En dit allemaal omwille van een pact dat niet bindend is? Naar het volk wordt nooit geluisterd! Naar de impact van 40 jaar mislukte migratie evenmin! Schaam u premier Michel! Schaam u Cd&v! Schaam u open VLD! Dank N-VA om voor ons op te komen!
  • James Clean

    5 jaar geleden
    Goed zo N-VA! Hopelijk wordt dit geapprecieerd door de bevolking want een absolute meerderheid is tegen dit pact! Laat ze een referendum houden, die trado's die alleen met hun persoonlijke ambities bezig zijn. En beste mensen, vergeet dit niet in mei! Vergeet aub niet voor wat de trado's staan want nu hebben ze écht kleur bekend!
  • Bart D

    5 jaar geleden
    Zullen ze na de verkiezingen ook nog tegen het migratiepact zijn. Dat is de vraag? Ik heb hier zo het idee dat het stemmen binnenhalen draait.
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    En om dan een doorstart te maken en alles te laten zoals het was zeker, want zo kennen we ze wel.
  • Erik Van Herck

    5 jaar geleden
    De grote meerderheid van de belgische bevolking wil dit emigratiepact niet, juist integendeel. Waarom wil 3/4 van de nationale regering en parlement welke de mensen democratisch zou moeten vertegenwoordigen dan toch zo graag dat pact tekenen. Een bewijs dat zij werelvreemd zijn en niet eens willen weten wat er echt leeft onder de bevolking.
  1. N-VA haalt “degoutante” campagne tegen migratiepact offline

    N-VA haalt “degoutante” campagne tegen migratiep­act offline

    Vreemde farce bij N-VA: de partij lanceerde een opvallende campagne tegen het VN-migratiepact, maar trok die even later zelf weer in. Fractieleider Peter De Roover distantieerde zich in de Kamer van de harde toon. Nochtans bevestigde woordvoerder Joachim Pohlmann aan onze redactie dat hij de banners op voorhand goedgekeurd heeft. Een van de beelden – met een groepje volledig gesluierde vrouwen – werd eerder al gebruikt door een Duitse rechts-populistische blog. De campagne deed bij verschillende politici -ook van de meerderheid- de wenkbrauwen fronsen. “Degoutant”, klonk het zelfs.
  2. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.