© Belgian Cycling

Nicky Cocquyt wordt jeugdcoach bij Belgian Cycling

Nicky Cocquyt gaat bij de wielerbond als jeugdcoach voor de weg- en de pisterenners aan de slag. Dat meldde Belgian Cycling dinsdag. De 34-jarige ex-renner vervangt Kenny De Ketele aan het hoofd van de juniorenselectie op de piste. Bij de nieuwelingen op de weg neemt Cocquyt het over van Dirk Onghena.

Cocquyt staat in voor de begeleiding van de jeugd (nieuwelingen en junioren) op de piste, en hij is de wegcoach van de nieuwelingen. Ook springt hij in een ondersteunende rol bij voor de fond en sprint bij de U23 en elite.

“Met de aanwerving van Nicky Cocquyt intensifieert de federatie de noodzakelijke wisselwerking tussen weg en piste bij de jeugdrenners”, stelt Belgian Cycling. “Dat de nieuwelingen op de weg en op de piste voortaan door dezelfde coach worden begeleid maakt een wisselwerking tussen beide disciplines een pak makkelijker.”

Bij de junioren neemt Cocquyt de plaats in van Kenny De Ketele. Die bevindt zich momenteel midden in de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van 2020. Hij zet zijn carrière als coach tijdelijk stop om zich volop op de verwezenlijking van zijn sportieve doelstellingen te kunnen concentreren. De Ketele zal wel nog ingeschakeld kunnen worden als expert voor specifieke disciplines. Ook Dirk Onghena verdwijnt niet uit beeld. Net als De Ketele blijft hij aan boord, maar in een andere rol.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer