Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Nieuwe studie bewijst dat er 5 types probleemdrinkers zijn: herken jij jezelf?

Het VAD, het Vlaamse expertisecentrum voor alcohol, adviseert volwassen mannen en vrouwen maximaal 10 standaardglazen alcohol per week te drinken. Duidelijke richtlijnen op papier, maar voor velen lastig na te komen in de praktijk. Een nieuwe studie, gepubliceerd in Alcohol & Alcoholism, identificeerde 5 subgroepen van probleemdrinkers, om het zo makkelijker te maken om problematisch alcoholverbruik in te schatten en betere behandelingen op maat aan te kunnen bieden.

6 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Ik drink bijna nooit alcohol. Als ik de glazen alcohol kan tellen op één hand voor een volledig jaar zal het al veel zijn. De smaak zegt me niets, het gevoel nog minder... En van één glas krijg je geen kater!
  • Karel van Velzeke

    5 jaar geleden
    ik vind het veel te ingewikkeld ,hoe moet je weten tot welke groep je thuis hoort? een studie waar we zoals altijd niets aan hebben .
  • Benny Verhamme

    5 jaar geleden
    Ik behoor tot geen enkele van die groepen. Ik kan dus niet stemmen hoe stom is dat weer. Het is alsof ik in 1 van die groepen MOET vallen. Ik drink misschien 1 keer per maand een glas alcohol. Nu met de feestdagen zal dat eens iets meer zijn, misschien dat ik dan over al die dagen aan 3 glazen kom. Blijkbaar ben je dus een uitzondering als je zeer weinig alcohol drinkt.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Ik ken ook zo'n mensen Marijke en om eerlijke te zijn vind ik dat gewoon erg voor hen want altijd ligt er een groot lijden aan de oorsprong van dat soort drinken. Veel probleemdrinkers van dat soort dat u beschrijft zijn mensen die eigenlijk op de rand van klinische depressie zitten maar dat zelf nooit hebben herkend of hulp voor hebben gezocht.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Punt 6 is vergeten , noodzakelijke hydratatie van een "droge" lever.