20Minutos.es
Volledig scherm
© 20Minutos.es

Spaanse (99) plots dakloos: kleinzoon verkoopt zonder toestemming haar woning

Een hoogbejaarde Spaanse (99) is dakloos nadat haar eigen kleinzoon zonder haar medeweten haar huis heeft verkocht. De vrouw is maandag uit de woning in de Madrileense voorstad Pozuelo de Alarcón gezet.

6 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    En de juridische beslissing moet ze volgen? Met andere woorden, de kleinzoon krijgt gelijk dat ie de woning dat ie niet bezit toch verkoopt aan iemand anders terwijl de echte eigenaar eruit gezet wordt zoals een stuk vuil? Je kan toch niks verkopen wat niet van jou is? Stom gerecht. Even rot als die kleinzoon van haar. En niemand anders van de familie die haar bijstaat?
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Had ze vruchtgebruik gehad ? Maar ja, hoe kan je vruchtgebruik hebben als het huis nog je eigendom is ? Wie doet nu zo iets met een vrouw van 99 jaar oud ? Misdadig is dat. Zijn er geen organisaties die juridisch kunnen opkomen voor deze dame ?
  • Peggy Geerts

    5 jaar geleden
    Ocharme dat mens, hoe wreed kunt ge zijn als kleinzoon! Hopelijk kan de verkoop alsnog ongedaan gemaakt worden zodat ze haar laatste dagen in haar eigen woning kan doorbrengen.
  • Rik Vangaal

    5 jaar geleden
    In veel EU landen geniet de langstlevende geen bescherming. Kinderen kunnen de erfenis opeisen en hun moeder er dus uitzetten. Daarom heeft de EU in 2015 de mogelijkheid gemaakt het erfrecht van je oorspronkelijke staat te kiezen. Een Belg in aspanje kan het Belgisch recht kiezen. Moet dat wel met een akte doen.
  • Annelies Vandenbroeck

    5 jaar geleden
    Ja, best eens goed nadenken voordat je aan kinderen begint, je weet nooit wat er verder op de wereld gesmeten wordt, zoals deze madam heeft ondervonden.