Ondertekening van komst Alibaba naar Luik gepland voor morgen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een officiële ceremonie met ondertekening van de projecten van de Chinese internetreus Alibaba in België zal morgenvroeg plaatsvinden op de luchthaven van Luik. Dat is vernomen bij de luchthaven, die de pers uitgenodigd heeft voor de gelegenheid. Alibaba wil zijn eerste Europese hub vestigen in Luik. Vorige week keurde de raad van bestuur van de Luikse luchthaven unaniem de komst van Alibaba goed. Die is goed voor 3.000 nieuwe banen, waarvan 900 directe. Luik zal, net zoals Hong Kong, Dubaï, Kuala Lumpur en Moskou, deel uitmaken van het wereldwijde netwerk van Cainiao, het logistieke dochterbedrijf van Alibaba.

De officiële ondertekening zal dus morgen plaatsvinden, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Waalse en federale regeringen.

Federaal minister van Economie Kris Peeters laat weten dat hij er een intentieverklaring zal ondertekenen met de groep Alibaba over de eerste Europese hub. "De investering zal in een eerste fase voor honderden nieuwe banen zorgen en zal Belgische bedrijven helpen om de Chinese consument te bereiken via het platform Alibaba", aldus Peeters.

bron: Belga