Raf De Weerdt.
Volledig scherm
Raf De Weerdt. © ABVV

Vakbonden bereid tot verder overleg over zware beroepen als regering luistert naar bemiddelaars: “Dat zou van moed getuigen”

De vakbonden blijven bereid om het overleg over de zware beroepen voort te zetten. Dat zeggen ze na de tussenkomst van de bemiddelaars die werden aangesteld om de mislukte gesprekken tussen de sociale partners vlot te trekken. "Maar dan moeten de werkgevers wel hun egelstelling verlaten", aldus de bonden.

4 reacties

  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Stop die zever over zware beroepen. Wanneer iemand zijn job niet meer aan kan dan gaat hij/zij naar de huisdokter en die zal de patiënt al dan niet verwijzen naar de arbeidsgeneesheer die over de eventuele arbeidsongeschiktheid zal beslissen.
  • jurgen van spaendonk

    5 jaar geleden
    Om een lijst van zware beroepen samen te stellen doen ze beroep op de hardste werkers van't land... En maar staken als er overuren worden gepresteerd.
  • Marco Corsi

    5 jaar geleden
    Als er nu geen oplossing uit de bus komt, dan zal er in mei door werknemers op politieke partij(en) gestemd worden die de eindeloopbaanregeling voor werknemers op hun verkiezingsprogramma plaatst.
  • Guido Swerts

    5 jaar geleden
    Nachtwerk moet en zal altijd tot de groep van de zware beroepen blijven behoren.ongeacht zwaar handenarbeid of nachtbewaking.Nachtwerk op zichzelf is het meest ongezonde werkritme.