© ONE

Roze schip vaart over enkele weken door Antwerpse haven

Eind december komt er voor het eerst een roze schip met roze containers in de haven van Antwerpen aan. De Japanse rederij Ocean Network Express (ONE) eert met de kleur de bloesems van de kerselaar.

CWIL/JaTi

De meeste schepen in de Antwerpse haven zijn niet meteen trendy of flitsend, maar de nieuwe Japanse fusierederij ONE wil daar verandering in brengen.

“Wij zijn in april ontstaan uit de fusie van de Japanse rederijen NYK, MOL en K-Line”, zegt Tom Verbeke, directeur van de Antwerpse afdeling van ONE. “De fusie is ontstaan in april, in de lente dus. In die periode staan de kerselaars in Japan massaal in bloei, waardoor er veel roze te zien is in het straatbeeld. Daarom heeft ONE beslist om alle nieuwe schepen en containers in de kleur magenta, of roze in de volksmond, te kleuren.”

© ONE

ONE stuurt elke week verschillende schepen naar Antwerpen. “Tot hiertoe zijn dat oudere schepen die voor de fusie zijn gebouwd”, zegt Verbeke. “Alle nieuwe schepen van ONE worden voortaan in het roze gemaakt. Ook alle nieuwe containers krijgen een roze kleur. Ofwel roze containers met witte letters, ofwel grijze containers met roze letters.”

Eerst roze schip in Antwerpen

“Het eerste nieuwe schip, de ONE Columba, is sinds enkele weken in de vaart gegaan. Het schip is vertrokken in Thailand, heeft daarna Vietnam en Singapore aangedaan en is nu op weg naar het Suez-kanaal. Het zal op 30 of 31 december in Antwerpen aankomen om textiel, elektronica, speelgoed en schoenen uit Azië naar Europa te brengen.”

Het schip ONE Columba zal op 30 of 31 december aanmeren aan kaai 913, onderweg kunt u het gaan spotten in de bocht van Bath. Het exacte uur van aankomst hangt af van onder meer de weersomstandigheden. Wie het schip wilt zien kan haar vaarroute checken op deze website (via ‘vessel name’).

© Hutchinson Ports Thailand

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER