AFP
Volledig scherm
© AFP

Hoe een voetballer een melkkoe wordt: het verhaal achter de bizarre transfer van Carrasco naar China

Buitenlands voetbalEen nieuwe onthulling van Football Leaks. Dit keer met Yannick Carrasco in de hoofdrol. ‘De Standaard’ openbaart in samenwerking met het klokkenluidersplatform hoe de Rode Duivel als een levend beleggingsproduct werd ingezet. Zowel door makelaar Christophe Henrotay als ex-clubs AS Monaco en Atlético Madrid. Of hoe een voetballer een melkkoe wordt. 

6 reacties

  • dirk vanderaa

    5 jaar geleden
    Wanneer ik zou moeten kiezen wie het meest crimineel is, de ndrangheta, de cosa nostra of voetbalmakelaars, het zou nog geen gemakkelijke keuze zijn me dunkt.
  • Steven Moreels

    5 jaar geleden
    " een melkkoe", "moderne slavernij",... sta me toe dit te relativeren. Het zijn nu ook geen sukkelaars hé. Van het loon dat ze ontvangen iedere maand ontvangen kan je moeilijk spreken over moderne slavernij en handel in spelers. Precies alsof we bij de warmste week een oproep moeten gaan doen om de profspelers een hart onder de riem te steken, komaan zeg, een beetje serieus blijven
  • Geert De Breucker

    5 jaar geleden
    heel simpel Florent Marien, de clubs en trainers spelen dit spelletje mee, een speler die geen makelaar heeft komt gewoonweg niet aan de bak, niet in de ploeg. dus elke speler bij de beloften die een beetje kan sjotten heeft een makelaar want anders is het bye bye carrière.
  • Thomas Segers

    5 jaar geleden
    Een voetballer van zijn kaliber kan enkel een melkkoe worden als het al een melk-kalf was
  • Florent Marien

    5 jaar geleden
    Wil er nu eindelijk eens een journalist van HLN in de krant uitleggen waarom een voetbalspeler een makelaar nodig heeft ? Zijn die mannen dan echt niet in staat om hun eigen boontjes te doppen? En tijd hebben ze in overvloed om hun eigen zaken te behartigen. Mijn vraag: waarom een makelaar? Graag een onderbouwde uitleg in de krant.