Abigail Finney.
Volledig scherm
Abigail Finney. © Facebook

Abigail legt pijnlijk hiaat in de wet bloot: “Ik had seks, maar wist pas achteraf dat het niet met mijn vriend was”

VerkrachtingStel: u ligt als vrouw vredig te slapen en voelt plots een hand. Moet wel uw lief zijn, wie anders? En dus laat u hem verdergaan, zonder hem daarbij aan te kijken. Als dan even later blijkt dat iemand anders in bed gedoken is en misbruik van de situatie gemaakt heeft, is er dan sprake van verkrachting? Natuurlijk, zal u zeggen. In Lafayette (Indiana) werd Donald Grant Ward voor dit vergrijp echter vrijgesproken omdat er nooit sprake geweest is van verzet. Het gaat om een hiaat in de wetgeving die in bijna veertig Amerikaanse staten van toepassing is.

14 reacties

  • Luc Van Durme

    5 jaar geleden
    Dat Amerikaanse rechtssysteem is zo lek als een zeef. Je kan het zo gek niet bedenken of daar gebeurt het.
  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Leest hier letterlijk niemand het artikel alvorens te reageren? Die jongen GAF ZELF TOE dat Abigail niet wist dat hij het was.
  • Mike Vanderkerken

    5 jaar geleden
    Dit is duidelijk verkrachting, als je bewust in het donker bij iemand in bed kruipt waarvan je weet dat haar vriend net uit bed gestapt is om in een ander bed te slapen om haar dan vervolgens te betasten en seks met te hebben is het wel heel duidelijk.
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijk voor dat meisje, door 't 'gerecht' 'n 2de keer verkracht worden, men moet dringend de wet aanpassen.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Alsof een vreemde vrouw bij mij in bed zou kunnen kruipen in het pikkedonker zonder dat ik dit zou weten. Moest ik slapen zou ik er 9 van de 10 van wakker worden en zo niet zou ik bij de eerste aanraking weten dat dit mijn vrouw niet is. Wat die meid beweert is larie en apekool, ze wist maar al te goed dat ze met iemand anders dan haar vriend aan het flikflooien was.