Man steekt voormalige schoonvader dood in Moeskroen en geeft zichzelf onder het bloed aan bij de politie

© ss

Een veertiger heeft dinsdagnamiddag in Moeskroen zijn gewezen schoonvader met meerdere messteken om het leven gebracht. De man, die zelf naar de politie stapte, zal woensdagavond door een onderzoeksrechter verhoord worden.

Het parket van Doornik-Bergen spreekt momenteel enkel van doodslag. “Het is nog niet bekend of er voorbedachtheid is. De dader van de steekpartij wordt pas woensdagavond verhoord. Het is een 48-jarige man, afkomstig uit de regio Moeskroen”, aldus Frédéric Bariseau, eerste substituut van de procureur van Doornik-Bergen.

Aangegeven bij politie

Dinsdag kort na 15 uur heeft de vermoedelijke dader zich onder het bloed aangemeld bij de politie van Moeskroen. Hij vertelde dat hij zijn gewezen schoonvader net had gedood. De man werd meteen ingerekend. Een uitgestuurde patrouille trof in een sociale woning in de rue du Manage in Moeskroen het levenloze lichaam van de bewoner, Daniel Frantzen (geboren in 1951). Enkele messteken troffen het slachtoffer in het hart, zo leerde de dinsdagavond uitgevoerde autopsie.

Over het motief heeft het parket geen mededelingen gedaan. De verdachte heeft geen enkel zwaar antecedent, noch een veroordeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen