Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump ontkent eigen fouten na veroordeling ex-advocaat

Michael Cohen.Beeld AP

Na de celstraf voor zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft de Amerikaanse president Donald Trump eigen fouten ontkend en verwijten gelanceerd aan het adres van Cohen. "Ik heb Michael Cohen nooit gevraagd de wet te overtreden", schreef Trump op Twitter. "Hij was een advocaat en werd geacht de wet te kennen." 

En hij voegde eraan toe: "Cohen is schuldig bevonden aan verschillende aanklachten zonder enige link met mij."

Cohen werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor fraude en illegale campagnefinanciering. Cohen had zijn medewerking aan het gerecht aangeboden in ruil voor een strafvermindering. 

Trump ontkent dat hij een inbreuk pleegde op de wetten op campagnefinanciering. Volgens de president ging het er Cohen alleen om hem in verlegenheid te brengen.

Voor de rechtbank had Cohen gezegd: "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor elke handeling waarvoor ik schuldig heb gepleit: mijn persoonlijke en die waarbij de president van de Verenigde Staten is betrokken." De voormalige advocaat beschouwde het altijd als zijn plicht om de "vuile daden" van Trump te verdoezelen.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...