© Bruno Nascimiento

De vier meest gemaakte fouten bij het kopen van een jeans (en zo kan je ze vermijden)

Een skinny jeans, recht model of exemplaar met brede pijpen… Blue jeans blijft voor iedereen favoriet. Op zoek naar een nieuw exemplaar? Dit zijn de vier meest gemaakte fouten bij het kopen van een jeans en zo kan je ze vermijden!

cityfashion

Je kiest het foute model

Of een bepaald model jeans nu in de mode is of niet, het is belangrijker om naar je eigen lichaam te kijken. Niet iedereen staat even goed met een klassieke bootcut of skinny jeans! Wil je je benen optisch langer lijken? Of net je billen een boost geven? Probeer zoveel mogelijk verschillende modellen uit in de paskamer om te zien wat jou écht staat.

Je kijkt enkel naar de maat

Bij jeans zitten de kledingmaten net iets anders in elkaar dan bij gewone broeken of rokken. Elk merk hanteert een andere pasvorm en baseert zich dus ook op een afwijkende matentabel. De oplossing? Neem zeker 5 extra maten mee in de paskamer, zowel groter als kleiner. Vertrouw op je eigen lichaamsvormen in plaats van de maten op het label!

Je kiest het verkeerde materiaal

Niet enkel de pasvorm en de maat zijn heel belangrijk wanneer je investeert in een nieuwe jeans, ook de materiaalkeuze is iets wat je in het achterhoofd moet houden. Ladies met iets zwaardere benen kiezen best voor een zo dik mogelijke denim variant. Je curves in de kijker zetten? Dat doe je met een stretchbroek. Tip: zorg ervoor dat er minstens 2% elastan in je exemplaar zit, hierdoor verklein je de kans dat je broek gaat uitrekken.

Je kijkt niet naar de wassing en de broekzakken

Enkele strategische kleurverschillen in je jeans kunnen wonderen doen. Hoe lichter de kleur van je wassing, hoe meer de vorm van je billen en benen wordt geaccentueerd. Plekken die je net niet wil accentueren, camoufleer je het best met een iets donkerdere wassing. Ook de broekzakken dragen bij tot the perfect jeans. Iets vollere billen krijg je door kleine zakken te dragen, normale of grote zakken staan dan weer het mooist bij rondere billen.

Trend van het moment: bottines

© Timberland

Sneakers, hoge enkellaarsjes en veterschoenen zijn niet altijd de beste keuze tijdens typisch winterweer. Lekker warme voeten en volledig on-trend? Een woord: bottines!

Waarom ook jij een paar bottines moet hebben

Waarom deze winterschoenen zo populair zijn dit seizoen? Ze zitten niet alleen een stuk comfortabeler dan een schoen met hak, ze zijn ook perfect voor het wisselvallige, Belgische weer. Een model met rubberen zolen (met groeven) heeft een stevig anti-slip effect, ideaal voor gladde oppervlakken dus. Kies voor schoenen uit leder of suède, die kan je moeiteloos waterdicht maken met een aangepaste spray én houden je voeten warm zonder ze te overhitten.

De multitasker van je schoenenkast

Te ‘plomp’ om je figuur te benadrukken? Niet als je kiest voor een model dat niet te strak zit rond je been of voor een kort paar dat nét op je enkel valt. Bottines zijn de trend van het moment omdat ze zo makkelijk te combineren zijn.

Bij stoere winterboots is ‘contrast’ belangrijk. Draag je paar met een strakke skinny jeans of zwierige maxi-jurk, dat maakt je look wat eleganter. Kies voor een panty in dezelfde kleur als je bottines, dat maakt je benen optisch langer. Last but not least: investeer in een paar in een neutrale kleur, dat combineert makkelijker dan een opvallende kleur!

Met deze kledingtips geef je je billen een boost

© Kira Ikonnikova

Embrace your curves, je rondingen mogen best gezien worden! Je billen in de kijker zetten? Met deze super simpele kledingtips geef je je billen een boost.

Deze prints en kleuren zorgen voor een boost

Je ronde billen in de kijker zetten of je billen net optisch voller laten lijken? Breng je figuur in balans met een print! Hoe groter en drukker de print, hoe meer je curves een boost krijgen. Wees niet bang om een opvallende kleur te dragen. Warme kleuren (aardetinten, rood of kakigroen bijvoorbeeld) en pasteltinten doen wonderen voor je billen.

De juiste jurk of broek

Ook door je taille te benadrukken, komen je billen beter uit. Een aansluitende rok of jurk met een duidelijke taille is dus altijd een goed idee! Items met plooitjes of grove breisels doen er nog een extraatje bovenop. Ook met de juiste broek zet je je billen in de kijker. Een skinny jeans met donkere wassing en ronde achterzakken (die iets meer uit elkaar staan) works like a charm. Een geklede broek (in een dikke of glanzende stof) met rechte pijpen en hoge taille werkt even goed!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer